Waar bevallen

Vanaf 37 weken tot 42 weken is het mogelijk om onder onze verloskundige zorg te bevallen.
 
Je kunt in dat geval zelf kiezen waar je gaat bevallen.
 
Er zijn op Rotterdam-Zuid  drie opties:
 
-Thuis
 
-Moeder en kindcentrum/GeboorteHotel (Ikazia/Maasstad). 
Let wel, hier bevallen is niet hetzelfde als een ziekenhuis bevalling. Het is een verplaatste thuisbevalling. Als er een probleem ontstaat, b.v als de baby in het vruchtwater heeft gepoept, moet je alsnog naar het ziekenhuis. (Ikazia of Maasstad Ziekenhuis)
 
-Poliklinisch bevallen.  Je bevalt onder begeleiding van ons als verloskundigen in het Ikazia ziekenhuis of het Maasstad Ziekenhuis. Je bevalt van je baby en als alles goed verlopen is, kun je zes uur later weer naar huis. Als het dan avond of nacht is, ga je de volgende ochtend naar huis. Ook is er de mogelijkheid om vanuit het ziekenhuis een paar dagen naar het geboortehotel te gaan.
 
Wanneer er in de zwangerschap of tijdens de baring een medisch probleem ontstaat, word je verwezen naar de gynaecoloog. Je moet dan in het ziekenhuis bevallen.
 
Wanneer inschrijven?
Schrijf je voor het geboortehotel op tijd in, het liefst vóór de 20e week van de zwangerschap. Je kunt je inschrijven door met je zorgverzekeraar te bellen en aan te geven dat je graag naar het geboortehotel wilt. De zorgverzekeraar zorgt dan dat je via Kraamzorg Rotterdam een inschrijfformulier krijgt.
 
Voor een bevalling in het Ikazia ziekenhuis bel je rond de 30e week met het nummer 010-2975500. Je krijgt dan een inschrijfformulier thuis gestuurd.
 
Wil je bevallen in het Maasstad Ziekenhuis dan hoef je niets te doen. Als het zover is dan bellen wij met de verloskamers.
 
Voor kraamzorg aanmelden voor de 20e week via je zorgverzekeraar