Kraamtijd

Als je bevallen bent komen wij de eerste week om de dag langs.  Op deze manier houden wij jou en je baby goed in de gaten. De kraamverzorgster is er elke dag om je te helpen, je uitleg te geven en te signaleren als er iets niet goed gaat.  Ze neemt contact met ons op bij bijzonderheden. We kunnen dan beslissen wat eerder of vaker langs te komen. 
 
Wat handige tips: 
  • Houd in een schrift of het kraamdossier bij wanneer je de baby voeding geeft en wanneer de baby gepoept of geplast heeft.
  • Probeer mee te slapen met je kindje ook overdag.
     
  • Wees terughoudend met veel en lang bezoek.
     
  • Drink veel. Dit is nodig voor de borstvoeding, het aanvullen van het tijdens de bevalling verloren bloed en het zorgt voor minder pijn bij het plassen. 
 
De hielprik
Op de vierde of zesde dag na de bevalling voeren wij de hielprik uit.. 
Voor de uitslag van de hielprik geldt geen bericht is goed bericht Lees voor verdere informatie; klik hier
 
Vitamine K en D
Geef je volledige borstvoeding dan moet je vanaf de 8e dag tot 3 maanden elke dag 150 microgram vitamine K  en vitamine D aan de baby geven. 
 
Je kindje aangeven: 
Binnen 3 werkdagen na de geboorte moet de baby worden aangegeven. 
Meestal wordt dit gedaan door je partner, maar het kan ook gedaan worden door iemand anders die bij de geboorte aanwezig was. Vergeet niet om een legitimatiebewijs en trouwboekje of vaderschapsverklaring mee te nemen. 
 
Consultatiebureau.
Als je de geboorte van je kind hebt aangegeven, dan krijg je vanzelf bericht van het consultatiebureau. Je wordt uitgenodigd voor een gehoortest van je kindje. Deze test wordt meestal twee weken na de geboorte uitgevoerd, daarna de gewoon afspraak controles. 

Nacontrole voorlichting
 Zes weken na de bevalling kom je nog een keer bij ons op de praktijk voor een nacontrole en evaluatiegesprek. Klik hier voor de datum of bel 010 485 40 15